
Brojler Rebo Z
W ostatnim czasie rośnie popularność tradycyjnego - chowu brojlerów kurzych.
Głównym powodem tego trendu jest chęć uzyskania wysokiej jakości mięsa drobiowego, które jednocześnie zachowa naturalne walory smakowe.
Do tego celu najczęściej wykorzystuje się fermowe krzyżówki brojlerów, które służą przemysłowej produkcji mięsa drobiowego (charakteryzują się białym upierzeniem). Są one jednak bardzo wrażliwe na zmienne warunki otoczenia, których w naszym klimacie nie da się uniknąć. Przy chowie prowadzonym na wolnym wybiegu może prowadzić to do zwiększonych upadków oraz do konieczności podjęcia leczenia.
Kolejnym wyzwaniem dla fermowych brojlerów jest sposób ich żywienia, gdyż wymagają stosowania przemysłowych mieszanek paszowych. W efekcie ich tuszka ma nienaturalny biały kolor, a mięso cechuje się dużym otłuszczeniem.
Wychodząc naprzeciw specyficznym potrzebom chowu zagrodowego kurcząt brojlerów oraz wykorzystując doświadczenia z chowu prowadzonego na wolnym wybiegu we Francji, proponujemy nową krzyżówkę brojlera, idealnego do tradycyjnego chowu, o nazwie Rebo Z.

Brojler Rebo Z
Brojlery Rebo Z wyróżnia:
- naturalny - żółty kolor tuszki
- tradycyjny smak i właściwości mięsa
- czerwone upierzenie
- silne nogi
- wysoka żywotność
Zasmakuj różnicy
Mięso z brojlerów Rebo Z cechuje się naturalnym smakiem i strukturą mięsa. Dania przygotowane na bazie tego mięsa smakują tak, jak za dawnych lat.
Naszym odbiorcom oferujemy odchowane
brojlery REBO Z:
Wiek sprzedaży: | 4 tygodnie |
---|---|
Masa docelowa: | 2,2 -2,6 kg w wieku 7-8 tygodni |
Kurczęta brojlery Rebo Z – najlepsze dla potrzeb chowu zagrodowego i ekologicznego.